SCOOT&GO crowdfundingcampagne met RegioBank/Samen voor de Buurt van start, bezoek nu de campagnepagina en doneer aan SCOOT&GO!

KLIK HIER

SAMEN DE NATUUR BELEVEN

Bent u slecht ter been of maakt u door een handicap tijdelijk of permanent gebruik van een rollator, scootmobiel of ander hulpmiddel, en wilt u toch lekker de natuur in?

 

Kom dan naar Leersum, er staat een scootmobiel voor u klaar bij Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, die gratis te leen is. Hiermee kunt u samen met eventuele begeleiders of meewandelaars op pad op de meervalide belevenisroute door het Leersumse Veld, een prachtig en afwisselend natuurgebied, dat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. SCOOT & GO maakt deze geweldige natuurbeleving voor iedereen bereikbaar, en is ideaal voor recreatie en revalidatie.

SCOOT & GO Leersumse Veld is een route van 10 kilometer lang door bos- en heidegebied, en duurt zonder pauzes ongeveer 3 uur. De afstand kan ook worden ingekort tot circa 6 of 3 km. Bij de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, het startpunt van de route, kunt u kosteloos een robuuste, stabiele en comfortabele Quingo Vitess scootmobiel* lenen om de route mee af te leggen. De route dient in verband met de verschillende ondergronden onderweg in wandeltempo te worden afgelegd (maximaal 6 kilometer per uur).

De snelheid van de scootmobiel is daarop afgesteld. U krijgt van ons ook een routebeschrijving mee, voorzien van wetenswaardigheden over het natuurgebied en mogelijkheden om de route te verkorten. Aan de hand van de beschrijving rijdt u in een aangenaam tempo door het afwisselende landschap.
Bij het start- en eindpunt van de route kunt u gebruik maken van de horeca van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, waar tevens een invalide toilet beschikbaar is.

MEER INFO / RESERVEREN

Voor meer informatie en het reserveren van de scootmobiel kunt u contact opnemen met de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin via landgoedginkelduin@molecaten.nl of 0343-489999.

Voor vragen over SCOOT & GO kunt u contact opnemen met toegankelijkheid@dorpsnetwerkleersum.nl.

SCOOT & GO is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid Leersumse Veld van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum. Het is tot stand gekomen in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer en NXT Maarsbergen. Met hulp van de werkgroep Landschapsbeheer van de Vereniging voor Dorp & Natuur Amerongen-Leersum en Wiegersma Boomverzorging is de route meervalide gemaakt, geschikt voor vele bewegingsvormen.

ROUTE

Route Leersumse Veld
Lengte route: rond de 10 km; duur afhankelijk van stop- en rusttijden: 3 à 4 uur.

Klik hiernaast op de bestanden om ze te openen.

 

Rondje Landgoed Ginkelduin
Lengte route: 3 km; duur afhankelijk van stop en rusttijden: circa 2 uur

Sommige delen van de route zijn erg hobbelig, hier is de aanbevolen snelheid max. 2,5 km p.u.

Klik hiernaast op de bestanden om ze te openen.

 

STEUN ONS

Uw donatie aan het SCOOT & GO project kunt u overmaken door hierboven te klikken

Voor uw donatie zijn wij u heel dankbaar.

Om ervoor te zorgen, dat we SCOOT & GO in stand kunnen houden, kunt u het project steunen met een kleine donatie voor kosten van onderhoud en verzekering van de scootmobiel, aanvullende voorzieningen aan de route, zoals het aanpassen van valhekken om de doorgang voor scootmobielen te verbeteren en het toegankelijk maken van de vogelkijkhut voor scootmobielgebruikers, het onderhoud van de website scoot-en-go.nl, en de ontwikkeling van nieuwe routes.

SCOOT & GO is mede mogelijk gemaakt door

SCOOT & GO neemt geen verantwoordelijkheid voor mensen die in hun eigen scootmobiel de route afleggen. Ook met een eigen (sport)rolstoel, rollator of ander hulpmiddel in eigen gebruik, is het voor sommigen mogelijk de route te rijden. Hiervoor geldt hetzelfde voorbehoud.

*deze scootmobiel werd gedoneerd aan SCOOT & GO door Wies van Birgelen uit Haarlem.